perjantai 30. marraskuuta 2018

Piilonuoliainen


Voihan Tuikkunen. Me tosiaan käytiin Felinassa Tuiken kanssa ihmettelemässä, että miksi Tuikkunen kaljuuntuu. Ensinnäkin yksi asia varmistui. Tuike nuolee itse itsensä kaljuksi. Minä en ole tätä nuoleskelua päässyt näkemään, joten Tuikkunen on (kuten otsikkokin sanoo) piilonuoliainen.

Muikkunuoliainen kuuluu selkeästi kivennuoliaisten heimoon; "Kivennuoliaiset ovat melkein torpedomaisen tasasoukkia, notkeita pohjan mönkijöitä, jotka piilottelevat päivisin ahtaissa koloissa." Lähde

Sitten selvitettiin mistä tuo nuoleskelu voisi johtua. Nuolemisalue voi viitata pissaongelmiin, joten Tuikelta otettiin pissakoe. Tämän kokeen tulokset tuli seuraavana päivänä eikä niissä ollut mitään poikkeuksellista. Joten pissaongelmat voitiin sulkea pois vaihtoehdoista.

Tuike matkusti ihan kiltisti bussissa Emännän sylissä

Eläinlääkärillä oli ihan tyhmää

Samalla kun lääkäri otti tuon pissakokeen, hän tarkisti Tuiken anaalirauhaset. Ne olivat täynnä ja se on voinut olla yksi osa ongelmaa, jos ne ovat ärsyttäneet. Eläinlääkäri tyhjensi anaalit samalla ja kuulemma ne tyhjenivät ihan helposti, eli tukosta ei ollut. Tällä tyhjennyksellä oli hauska seuraus, kun Tuike toki sai eritettä hieman ahterikarvoilleen. Amen mielestä anaaleilta haiseva Tuike oli paras juttu I-KI-NÄ! Tuike-parka yrittää kotona kipittää rauhaan pesemään itseään ja Ame seuraa perässä kuin peräkärry nenä tiukasti kiinni Tuiken takapuolessa. xD Lopulta Tuiken piti häätää Ame pois kimpustaan...

Te ette vaan ymmärrä, miten jännältä Tuike tuoksui

Loppudiagnoosiksi tuli näillä tiedoilla stressi. Allergioita ei tällä hetkellä epäillä, kun Tuike ei muuten raavi tai nuole itseään. Mikäli ongelma olisi allerginen kutina todennäköisesti Tuiken raapisi itseään pään tai kaulan alueelta.

Ihan typeriä tutkimuksia tekivät

Hoitosuositukseksi tuli Zylkenen antaminen ja Feliwayn käyttöönotto. Tämän lisäksi voisi myös kokeilla rauhoittavia raksuja. Ajattelin ensin kokeilla nuo kaksi, kun ne raksut ovat aika hintavia. Jos nuo keinot eivät auta, voidaan testata raksuja.

Minä kyllä mielelläni ottaisin vaikka mitä raksuja

Tämän lisäksi suositeltiin käyttöön MEMO-keinoja. MEMO, eli Multimodal Environmental Modication, oli meille uusi juttu. Siihen saatiin ohjeita, mitkä osittain olivat tuttua juttua muualta. Mutta tuli siellä muutama uusikin ajatus. Tästä linkistä voitte lukea nämä MEMO ohjeet. Ne ovat ihan hyödyllisiä kissakoteihin.


Tässä vielä videomuodossa Tuiken herkkä mielipide koppaan joutumisesta. Sydäntäsärkevää, eikö olekin.

16 kommenttia:

 1. Voi Tuike kun sinua on kiusattu! Sinun itku särkee kyllä sydämen! Toivottavasti feliway ym auttaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kyllä kiusasivat! Mutta minä oli silti kiltisti, se eläinlääkäritätikin oikein kehui! -Tuike

   Toivottavasti saadan apu, että Tuiken ei tartte enää stressata..

   Poista
 2. Surkuääninen nuoliaisraukka! <3 Toivottavasti feliway ja zylkene auttavat!

  MEMO-ohjeet ovat kyllä hyviä... Meillä taitaa muuten olla kaikki suhtkoht ookoo, paitsi että joskus syövät yhä vierekkäin (jos ei Sepon kuppia jaksa kiikuttaa olohuoneeseen) ja ei muuten ole myöskään kuin yksi juomakuppi ja se on ruokailualustalla. Joskus oli olohuoneessa vettä, mutta kun se kaatui riehuessa niin ei hyvä. :/ Pitäisi ehkä keksiä joku ratkaisu tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuike on aina niin kovin surkea kopassa. Toki ainoastaan silloin kun ollaan sisällä. Ulkona ei huudella, ettei kukaan vaan huomaa..

   Pitää meilläkin yrittää MEMOtella vähän paremmin.

   Poista
 3. Toivotaan että nämä eläinlääkärin vinkit auttaisivat jatkoon!

  VastaaPoista
 4. Voihan piilonuoliainen. Toivottavasti stressi hellittää, ja upea kiiltävä turkki kasvaa takaisin. Tsemppiä.
  Mä silloin ennen Penan ilmaantumista kattelin töllöstä Galaxyn kissakuiskailuja, ja otin niistä aika paljon oppia siitä millainen koti on kissalle hyvä, aika samat asiat näyttää olevan, kuin tuossa MEMO-ojeessakin. Nyt meillä on kaikki vähän rempallaan kyllä, kun Pena romahdutti kiipeilypuun ja yks ihminen ei oo vieläkään saanu isoa tolppaa turvallisesti pystyyn, nämä kun tulee kuntoon, ollaan MEMOn osalta voiton puolella taas. Jos tässä joku päivä tai vaikka jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso osa noista on sellaista kissanomistamisen perustietoa. Mutta hyvähän ne oli kerrata. Kaikkea ei aina itse tule ajatelleeksi.. :)

   Poista
 5. Meillä Kassinen on ihan julkinuoliainen..

  VastaaPoista
 6. Mulla oli kuin olikin sitten oikea hytinä, että voi olla stressinuolemista. Olen kuullut ennenkin tapauksista, joissa on nuoltu turkkia niin, että on sieltä täältä alkanut iho pilkottaa läpi. Ja Tuike oli niin paljon arempi tuolla teidän uudessa kodissa, että mietin, josko voisi vielä olla kotiutuminen vähän kesken. Toivottavasti stressi helpottaa pian - ja ihanaa, että muuten kaikki oli kunnossa! <3 Nuo MEMO-ohjeet ovat hyviä, mutta meidän hömpät eivät kaikilta osin tajua olevansa kissoja. Esim. minkäs sille voi, jos ruoka maistuu molemmille parhaiten yhteiseltä kupilta ja vielä mielellään niin, että samalla silitetään!! Kuppeja on aina useampi, mutta saman ääreen pitää tunkea ihan välttämättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea oli sun hutina. Kyllä se mullakin oli koko ajan vaihtoehtona.
   Eikä kaikki pienet pörröiset kissat voi tajuta olevansa kissoja.. xD

   Poista
 7. Höh, vai on sulla piilonuoliaistauti. Toivottavasti pian kotiudut ja huomaat kaiken olevan hyvin. Me ollaan ihan satavarmoja, ettei teidän seinän/katon/lattian takana asu mörköjä. Tsemppiä paranemiseen.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ehkä vielä hieman epävarma niiden mörköjen suhteen. Mutta eiköhän ne lähde pois kun pistetään Feliway pöhisemään! -Tuike

   Poista
 8. Ame mä ymmärrän sua, se tuoksu Mimminkin pehvassa on jotain vastustamatonta! -Alfred

  MEMO-ohjeet oli hyvä lukea ja uutta tietoakin tuli jopa, kiitos niistä. Toivottavasti Tuike saa apua noista lääkkeistä ja nuoliainen katoaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin joku ymmärtää!! Se oli ihan vastustamaton tuoksu!! -Ame

   Ajattelin, että nuo MEMOt olisi hyödyllisiä jakaa. :)

   Poista