maanantai 2. maaliskuuta 2020

Kerro se kukkasin

Hauskasti meidän uusin aihe osuu täydellisesti Tassulinnan aloittamaan #maaliskissa teemaan sisustus, joten tässä tulee kätevästi kaksi kärpästä yhdellä iskulla (nom kärpäsiä -Tuike).

Kaksi kärpästä, ei kun kissaa

Tämä projekti on kylläkin ollut suunnitelmissa jo joululomalta saakka. Kun joululomalla sain niin kovin nättejä kuvia Tuikesta kukkien kanssa ja kissat muutenkin käyttäytyivät niiden kanssa nätisti niin aloin miettiä miten mukavaa olisi jos omallakin kämpällä olisi kasveja. Tosin jo lähtökohtaisesti halusin tehdä tämän homman kissojen ehdoilla.

KukkaisTuike joululta

Niin kukkaisa

Ensin piti hankkia jonkinmoinen taso ikkunan luo kukille. Alunperin mietin yhtä Ikean kukkapöytää, mutta Ikeassa asiaa selvittäessä lopulta päädyimme neljän lokeron Kallax hyllyyn (lisä säilytystila oli iso plussa). Ainoa iso riski tässä versiossa on, että nyt kissojen on mahdollista pudottaa kukat tasolta. Jos näin alkaa käydä niin asiaan pitää kehittää jonkinlainen ratkaisu.

Alkuperäinen hyllyjärjestys

Itse kukkia aloin miettiä jo vuoden alusta. Minulla oli useampi kriteeri kasveille minkä antaisi tulla meidän kämppään. Tärkein kriteeri oli, että ne eivät olisi myrkyllisiä kissoille. En usko, että Ame ja Tuike söisivät näitä kasveja kun he joulun aikaan jättivät äidinkin kasvit rauhaan, mutta en halua ottaa riskejä. Aloitin tämän sivun turvallisten kasvien listalla, mutta itse ostopäivänä tarkistin vielä useamman kasvin tältä englanninkieliseltä sivulta ja HUSin kasvilistasta.

Santut tuoksuu hyvältä

Tämähän on jännä paikka seikkailla

Toinen kriteeri meidän kasveille oli, että ne ovat helppohoitoisia sillä allekirjoittaneen vihreä peukalo on enemmän keskellä kämmentä. Kolmas pienimuotoisempi kriteeri oli, että meille otettavat kasvit eivät muistuta heiniä, sillä se saattaisi innostaa kissojen maistamishaluja. Tämä sulki rönsyliljan tyyppiset kasvit pois valikoimasta, sillä olen joskus antanut rönsyn lehtiä kissoille vaihtoehtona heinille kun niitä ei ole ollut saatavilla. Meillä on maalla niitä amppelissa (lähes) kissojen ulottumattomissa.

Nämähän menee sateenvarjosta

Onkohan tässä iso kasvi vai pieni kissa vai vähän molempia..

Keväällä suunnitellessa kävin Kampin pienessä Plantagenissa ihmettelemässä kasveja sillä suurin osa huonekasvien nimistä ei sano minulle mitään. Siellä törmäsin kasviryhmään nimeltä maijat. Pidän upeista peikonlehdistä, mutta ne valitettavasti ovat myrkyllisiä. Maijoissa on samanhenkisiä lehtikasveja, mitkä ovat myrkyttömiä! Huvittavasti vielä, bongasin vastikään jomman kumman iltapäivälehden sivuilta videon missä käsiteltiin kevään muotikasveja ja siellä mainittiin maijojen olevan muodissa. Meille ei toki ole tarvetta olla muodikkaita, mutta tämä lisäsi erilaisten maijojen saatavuutta mikä oli plussa ja antoi hyvän valikoiman.

Hyvin mahtuu kissa pujottelemaan 

Ei tee edes tiukkaa

Maijojen, tähkämaija ja silkkimaija, lisäksi itse ostoreissulta tarttui mukaan pari saintpauliaa, muorinkukka ja kaarisulkasaniainen. Saniainen oli meidän kaksilahkeisen idea sillä se on ilmaan puhdistava kasvi. Yllättävää kyllä kasvit selvisivät kauppareissusta ja kuljetuksesta julkisilla suhteellisen hyvin, poislukien toinen santtu. Kun se otettiin paketista suurin osa lehdistä tippui pois kuin plussapallot *plop *plop *plop. Saa nähdä miten se selviää jatkossa. Istutettiin pari näistä pudonneista lehdistä uuteen ruukkuun joten ehkä siitä saa uuden santun...

Takarivi vasemmalta oikealle: tähkämaija, saniainen ja silkkimaija, eturivissä muorinkukka

Ame päätti, että tuo kissoille laittettu pyramidi ei olisi riittävä makuupaikka hänelle. Kaksilahkeinen oli laittanut aiemmin yhden vilti säilytykseen tuonne oranssiin koriin. Ame joko näki tämän tai haistoi viltin olevan siellä sillä hän alkoi raapia tuota koria auki kovin suurella innolla. Avasin sitten korin ja Ame päätti omia sen itselleen. Täytyy jatkossa katsoa kumpi on suositumpi hengailupaikka, pyramidi vai kori ja sen mukaan muuttaa toinen säilytystilaksi.

Pienten kissojen  pitää itse saada päättää paikkansa

Meitä ei saa lokeroida! Me tehdään se ihan itse!

8 kommenttia:

 1. Ekaksi kiva sisustuskukkapostaus ja hienosti kuljette kukkien lomassa! Toiseksi meilläkin on Tähkämaija, tosin siinä ei ole oston jälkeen näkynyt niitä tähkiä :D Kolmanneksi tuohon Ikean hyllykköön on Ikeassa myytävänä sellainen kissanpesä, joka sopii täydellisesti tuohon lokeroon. Tosin ei olla käytetty sitä kovin usein :D :D - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa hieman epäilyksiä et saanko tuon maijan kukkimaan uudestaan.. mutta sen kertoo aika. Tiedän kyllä että tuolle on kissanpesä, katsottiin sitä Ikeassa. Ajattelin vaan että testataan tuolla olemassa olevalla pyramidillä ennen kun tuhlataan rahaa...

   Poista
 2. Yhyy oon niin kateellinen! Haluan myös vehreitä kasveja ja kissoja jotka ei heti tapa niitä :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä Seppo sille mahtaa että hänellä on vielä vähän viherkynsi keskellä tassua.. pitäisi päästä harjoittelemaan enemmän!

   Poista
 3. Tää postaus osui ja upposi;) Oon siis just hankkimassa pari viherkasvia lisää j maijoja oon ajatellut. Tämä nyt vahvisti, että ne sopii kissalliselle ja ovat nättejäkin.

  VastaaPoista
 4. Noi kangaskorit hyllyssä on parhautta! Ne saa tassulla hyvin vedettyä auki (vaikka palvelija epähuomiossa menisi laittamaan ne paikoilleen) ja sinne on todella kiva mennä nukkumaan. Hiukka hienoa, että saitte molemmat oman nukkukorin!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on tosi kivoja! Me tykätään hengata niissä tosi paljon! -Ame&Tuike

   Poista