maanantai 15. helmikuuta 2021

Amen perhe

Meidän blogi valahti tuossa viime vuonna hieman epäaktiivisuuden puolelle mutta palataanpa nyt takaisin ihan uudella energialla. Ja mielenkiintoisella aiheella.

Uskoisitteko viisivuotiaaksi?

Ame täytti tuossa viime syyskuussa 5 vuotta ja vietti juhlia aikaan sopivasti pienessä piirissä oman perheen kanssa. Lahjoja saatiin ja vieläpät oikein hienoja, mutta siitä tulee myöhemmin oma postauksensa. 

Oli ihan hyvä pahvikanakakku

Vaan tuolloin viisi vuotta sitten tuli maailmaan muitakin pieniä harmaita palleroita, kun vain Ame. Amella kun on neljä sisarusta.

Koko pieni pesue

Ame oli pesueen vaalein pallero

Selvittelin vähän asioita ja sain yhteyden Amen emoon Viccyyn ja yhteen sisarukseen Siruun.

Viccy ja lapset. Siru on toinen noista keskiharmaista, en tiedä kumpi

Amen emo Viccy on jatkanut aktivista elämää sillä maalaistalolla mistä Ame on kotoisin. Viccy on ulkoileva (steriloitu) kissa ja hyvin aktiivinen. Kuulemma hankala kuvattava kun ei pysy paikoillaan. Näistä kuvista kyllä siltikin huomaa, ettei omena ole pudonnut kauas puusta sillä istuma-asento on hyvin identtinen. Esimerkiksi Tuikeen verrattuna Ame pitää istuessaan tassun tiiviissa nipussa.

Selkeästi kupissa on aivan liian vähän ruokaa

Asennon perusteella voisi pikavilkaisulla luulla Ameksi

Amen sisko Siru asuu samalla paikkakunnalla, mistä mekin ollaan kotoisin. Elelee sisäkissana ulkoillen valjaissa. Sirulla oli muutama vuosi sitten kuulemma terveysongelmia, mitkä on onneksi saatu hoidettua. Aikoinaan Ame oli pennuista ainoa joka lähti kotiin ainoaksi kissaksi, mutta Siru on nykyään ainoa kissa syövän vietyä hänen kaverinsa.

Kaunis Siru

Ulkoisesti Ame ja Siru ovat hyvin samannäköiset. Siru on vain tummempi niinkuin oli pentuaikoinakin. Kummaltakin ovat myös iän myötä raidat monin paikoin tasoittuneet tasaisen ruskeanharmaiksi. Pentuehan oli suhteellisen harmaa (mistä voitaneen päätellä isän väriä), mutta iän myötä äidiltä tuleva ruskea väri on tullut voimakkaammaksi.

Kuvan laatu ei päätä huimaa mutta siinä ovat Siru ja Ame. Tiedän tämän siitä, että he olivat kaksi viimeisenä haettua pentua. Siru vasemmalla ja Ame tuo alieni oikealla.

Siru oli linssilude kun yritin saada kuvaa Amesta

3 kommenttia:

  1. Amehan on söpöys pikkupaketissa. Entä sisko, kuinka iso Sirusta kasvoi?

    VastaaPoista
  2. Tekisi mieli tietää, onko Amen sisko yhtä pikkuruinen! :)

    VastaaPoista