torstai 10. marraskuuta 2016

Uudet valjaat

Kun Ame niin ystävällisesti päätti edelliset valjaansa rikkoa, piti emännän mennä eläinkauppaan hankkimaan uudet. Sitä urputusta mitä seuraisi mahdollisesta ulospääsemättömyydestä meinaan ei kuuntelisi kukaan.

Aika päätöntä hommaa jos ei pääse ulos

Toiveena oli löytää nahkaiset valjaat mutta tälläkertaa sellaisia ei löytynyt, sillä Ame on niin senttisintti, että tarvisee todella pienet valjaat... Mukaan tarttui kankaiset punaiset valjaat valkoisilla pilkuilla.

Ei ihan mitä haettiin, mutta on ne ihan nätit

Ostaessa en edes älynnyt, että näissä valjaissa ei ole kaulaosassa kiinnitysklipsua. Tuo ominaisuus tekee valjaiden käytön hieman kömpelöksi, mutta kyllä ne päälle saa. Tuo ostohämmennys menköön sen piikkiin, että juuri kun olin katsomassa valjaita meni kaupasta sähköt (niin kuin meni isosta osaa Jyväskylää muutoinkin). Ne kun viimein palasivat vajaan puolen tunnin jälkeen tuli sitten ostettua myyjän suosittelemat valjaat sen paremmin niihin perehtymättä (enkä edes tiedä olisiko senttisintti koossa ollut muita vaihtoehtoja). Aina voi myöhemmin hankkia toiset.

Päälle sopivat hyvin

Valjaissa pääsee vaikka mihin asentoon

Mietteliäs-Ame: "Koskakohan kuvaaminen loppuu ja pääsee ulos"

Mikäs sen hauskempaa ulos lähtiessä kun hypätä emännän selkään kun se solmii kengännauhoja
 
Ihan ensimmäisellä ulkoilulla uusissa valjaissa löytyi tällainen ihmetys, mutta apu-emäntä auttoi sitä pääsemään karkuun

Tähän lopuksi vielä Amen lenkkeilynäyte

6 kommenttia:

 1. Voi eii, hiirulaiseläin hätää kärsimässä kärpässieni-Amen kynsissä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidin lajintunnistuksella se oli päästäinen. Niitä on kyl turhankin monta ollut Amen kynsissä..

   Poista
 2. Kivat valjaat, mutta kyllä nahkavaljaat on parhaat. Me ollaam teetetty Vänttiset ihan omilla mitoilla. Laita emäntä tutkimaan ja lähettämään s.postilla sun kokolukemat Vänttiselle. - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niitä Vänttisen valjaita harkittu, pitäisi vaan nyt päättää mistä tilaa uudet.

   Poista
 3. Täällähän on tosi upee kissaleidi, ja rohkeeki vielä! Eiks toi lumi oo ällön kylmää?
  Terkuin Pena ja Punkku, ja vähän niitten ihminenkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohteliaisuuksista. :) Onhan se lumi kylmää, mutta kyllä sitä sietää että pääsee ulos (ja saa sen jälkeen ulkoilunameja) :D - Ame (+emäntä)

   Poista