torstai 6. helmikuuta 2020

Kaljukerholaisen kuulumisia

Voi Tuike... Kuten täällä on kerrottu Tuike kuuluu poikakaverinsa Sepon kanssa kaljukerholaisiin. Edellisen kerran kuin Tuike kaljutti itseään hän pääsi eläinlääkäriviisiitille missä ei oikeastaan tullut kovinkaan paljoa uutta tietoa. 

Tilanne lokakuussa ennen edellistä eläinlääkäriä

Siellä tuli ohjeet allergiaruoan kokeiluun, mutta me ei olla tehty sitä. Syy tähän oli se, että kissat menivät pitkälle joululomalle pois kotoa ja se olisi hankaloittanut tätä prosessia. Suunnitelmissa oli aloittaa allergiaruoka tammikuussa, mutta päätin sitä vastaan. Johtuen siitä, että Tuiken karvat kasvoivat takaisin nätisti, vaikka en tehnyt yhtään mitään. Olin alunperin epäileväinen allergiasta muutoinkin.

Joulukuun karvatilanne

Itse olen edelleen vahvasti sitä mieltä, että syynä on huonosti tyhjenevät anaalit. Joululomalla Tuike nuoleskeli pienen kaljun läikän kylkeensä, mutta tuntui lopettavan kun kävi taas hyvin haisevalla tuotoksella.

Joulukuussa tehty minikalju

Mutta tässä muutaman viikon sisään Tuike on aloittanut taas uudestaan nuoleskelun... Tässä sitä ollaan taas pähkäilemässä että olisiko syytä tehdä jälleen visiitti eläinlääkärille. Haluaisin lähinnä tarkistuttaa anaalit, mutta en tiedä olisiko syytä muullekin. Ja kukapa tietää jos syy onkin vain stressi.. Mikä tosin olisi hieman outoa sillä se tarkoittaisi, että Tuiken stressi tulee yllättävinä aaltoina. Mene ja tiedä...

16. päivä tilanne oli tällainen

Tammikuun lopussa jo paljon pahempi

Maha alkaa olla hyvin kalju

En ole vienyt Tuikea vielä eläinlääkärille kun ajattelin vielä hetken seurata, että miten tilanne kehittyy. Kesällä kun toinen anaali oli tukossa Tuiken käyttäytyminenkin muuttui jossain määrin joten olen yrittänyt seurata sitä tässä. Niin kauan kun Tuike ei käy kovin levottomaksi tms niin odottelen hetken. Koska jos syy on anaaleissa ne saattavat tyhjentyä koska tahansa..

Kalju näkyy tällä hetkellä hyvin myös Tuiken istuessa

Punamaha

6 kommenttia:

 1. Voi kaljuusnuoliaista! Jos syy on anaaleiden huono tyhjeneminen niin saisko sille syötettyä jotain, mikä ehkä kovettais kakkaa? Kelpaako sille yhtään raa'at lihaluuasiat?

  Onkohan Muikun tulevaisuudessa rauhasten kirurginen poisto? Serkun koiralle tehtiin se joskus aikoinaan, kun ne olivat koko ajan tukossa. Oli hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon nyt syöttänyt Muikulle ruisleipää kun sen pitäis auttaa anaalivaivoihin (huvittavaa sinänsä kun Muikku pitää siitä). Mut saa nähdä onko poisto vielä joskus edessä...

   Poista
 2. Eläimillä on joskus mitä ihmeellisimpiä allergioita. Meillä oli kissa joka oli allerginen kalalle. Karva alkoi lähtemään ja iho mätimään jos sai vähänkään kalaa. Tällä kylällä oli myös hevonen joka oli alleginen vihreälle ruoholle, heti tuli iho-oireita. Reppana joutui kesälläkin kulkemaan pelkällä multamaalla ja syömään kuivaa heinää. Toivottavasti Tuikkeenkin karvanlähdön syy selviää pikkuhiljaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kyllä uskon että allergioita on vaikka mitä mutta epäilen niitä silti tässä tapauksessa.

   Poista
 3. Hieno karva ollut joulukuussa. Viittaa kyllä vahvasti muuhun kuin ruoka-allergiaan. Jokin ratkaisu olisi varmasti hyvä löytyä, tsemiut sen löytymiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että karva kasvaa takaisin niin hitaasti että on hankala sanoa milloin nuoleminen on lopetettu...

   Poista