keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Rakkaalla lapsella on monta nimeä

Ame, lyhyt ja ytimekäs, helposti lausuttava nimi. Mutta mistä se sai alkunsa?
Naamioituva ninja
Jo silloin kun emäntä sai tiedon Amen olemassaolosta nousi Ame nimenä pintaan. Aluksi toki mielessä oli ottaa mahdollisesti poikapentu mutta lähes koko pentueen ollessa tyttöjä nousi tämä aktiivinen ihanuus suosikiksi. Siitä seurasi pitkä mietintä ja laaja skaala nimivaihtoehtoja (esimerkiksi ehdotettu Saima) mutta Ame oli edelleen mielessä. Syy miksi se ei ollut itsestäänselvyys oli nimen outoudessa monien mielestä. Sitten emäntä sai hyvän idean! Lisätään Amen perään jotain jolloin siitä tulee tutumman kuuloinen. Useiden vaihtoehtojen jälkeen nimi asettui muotoon Amelie, mikä itse asiassa on neidin koko nimi. Tosin eipä tuota pitkää versiota kukaan käytä, Ame on Ame.
Kasa söpöjä palleroita, Ame on tuo vaalein
Mutta miksi Ame? Ame on yksi emännän lempisanoista japanin kielessä. 
雨 eli sade ei toki välttämättä ole paras nimi vettä inhoavalle kissalle mutta ei se ole menoa haitannut. Ja Ame voi tarkoittaa myös karamellia  , mikä on herkkupersolle kissalle mitä sopivin. 
kuvalähde: http://www.hellotokyo.jp/2011/01/20/japanese-lesson-1-what-is-a-similarity/
Kuten otsikko vihjaa on neidille tullut muitakin nimiä käyttöön. Yleisinpiä näistä taitavat olla erilaiset väännökset Amesta; Name, Mame, Mamelukki, Mansikki, Amppari...
Toki pikkuneiti etenkin hyvin käyttäytyessään saa söpöjä kutsumisia kuten kulta, kultaseni, rakas ja rakkaimpani.
Aina neiti ei käyttäydy jolloin ilmassa saattaa kuulua nimityksiä hölmö, idiootti ja akka, mutta nämä hyvällä hengellä.
Erikoisempia nimiä on Kari Grandi (aikamme legenda), Purple (myös versiona Deep Purple) Yhpe3 ja Ö.
Näistä ensimmäinen tuli neidin legendaarisuudesta. Toisen takana on neidin tapa sanoa purr kun häntä menee moikkaamaan. Yhpe on lyhenne sanoista YliHemmoteltu Pieni Eläin, ja neiti sattuu olemaan emännän talouden 3. yhpe. Ö on neidin itse itselleen antama, harvoin käytetty nimi. Erään kerran Ame kun päätti näyttää atk-kykynsä ja nimesi Emännän siskon koneella tiedoston uudelleen. Tämän uudelleen nimeämisen neiti allekirjoitti Ö, mikä toki muistuttaa hieman kissan tassua ja on täten vallan pätevä nimi. 
Hienoa kuvannimeämistä
Nörtti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti