tiistai 31. lokakuuta 2017

Koolla on(?) väliä ja Halloween

Ensinnäkin! Oikein hyvää Halloweeniä kaikille!!

Toivoo: Vampyyri-Ame

ja Demoni-Tuike!

Huomasin tässä vastikään yhden asian. Meinaan sen, että minä en enää tiedä minkä kokoisia kissat on! Meillä oli kotona tapana meidän edellisestä Kalle-kissasta sanoa, että hän on kissan kokoinen kissa. Kalle oli sellainen jykevä katti, joka parhaimmillaan painoi yli kuusi kiloa. Malliltaan Kalle oli hieman sellainen betoniporsas jaloilla, tokikin mitä ihanin ja halattavin betonipossu. Paljonhan Kalle pitikin sylissä istumisesta ja tursuamisesta. Sen kokoisen kissan kyllä hyvin huomasi kun hän päätti syliin tulla.

Komea herrasmies

Joka osasi poseerata

Mutta nykyään minun kissastandardini ovat menneet ihan toiseen suuntaan. Toki olen hyvinkin tietoinen, että Ame on pieni kissa. Sitä ei vaan oikeasti tahdo tajuta miten pieni hän oikeasti onkaan. Tuike parka on Emännän silmissä olevinaan ns. iso kissa kun on selkeästi Amea isompi.

Kuvittelenko minä, vai onko minun sohvani kasvanut kokoa..
Tuike sentään vähän paremmin täyttää tilan

Näitä nykyisiä kissatyyppejä kun mahtuu melkein kaksi siihen tilaan mihin ennen mahtui vaan yksi..

Tämänkertainen pohdinta lähti siitä kun katselin kuvia Amesta uudessa sängyssään. Kun katsoo Tassulinnan kuningatar Pepsiä omassaan, hän täyttää sängyn juuri sopivasti. Minun käsitykseni mukaan Pepsi ei mikään jättiläiskissa ole, niin miten on mahdollista, että kun Ame menee omaan sänkyynsä se näyttää siltä, että siihen mahtuisi hyvin toinenkin Ame.

Ympärillä on reilusti tilaa

Vaikka kuinka yrittää olla ahteri leveästi (tyynyllä?!)

Toki olen tällaisia vastaavia kokohavaintoja tehnyt aiemminkin. Amen kanssa ulkoillessa kuulee usein moikkaajilta kommentteja kuten ”Oletpa sinä pieni!”, ”Onko se rotukissa?” ja ”Onko se pentu?”. Käytännön esimerkkinä alkukesästä kun olin serkun häissä, sain lastenvahtina olleelta Apu-Emännältä kuvan Amesta ja toisesta kissavahdista. Ame näyttää ainakin tuossa kuvassa niin kovin pieneltä. Ehkäpä tuo kuva kertookin sen totuuden...

Pikkuinen kirppu

Ja jos joku jo luuli, että Amehan on ihan nääntynyt pieni kissaparka, niin älkää peljätkö. Ame syö todella hyvin, jopa enemmän kuin Tuike (varsinkin kun on Pirkan sydänpateeta tarjolla, sen Amppa varastaa Tuikulta jos Tuikku ei pidä puoliaan). Ame on vaan luontaisesti sellaista slim fit -mallia jossa kaikki painokin on rasvan sijaan lihasta. Sen huomaa kun ottaa Amen syliin, hän on tosi kiinteä, kun taas Tuike on sellainen kissoille tyyppillisemmin löysä. Amen rakenteen huomioiden olen aivan varma, että jossain kohtaa Amen lähisukupuuta on jokin (ehkä itämainen) rotukissa.

Ame on kuikelo

Tuike on enemmän pötkylä (pahoittelen sumeaa kuvaa)

Nyt minulla onkin tulossa hyvä tilaisuus tutustua oikeankokoisiin kissoihin kun Kiskattien Pate arpoi minulle lipun ELMA messuille, kiitos siitä! Ehkä minä siellä saan korjattua tämän vääristyneen käsitykseni siitä minkä kokoisia kissat ovat!

10 kommenttia:

 1. Miten pieni Ame oletkaan, kun minunkin paino on vain 3,5 kg :o - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä painan alle kolme kiloa. On hyvä olla kevyt niin jaksaa hyvin hyppiä korkealle! -Ame

   Poista
 2. Hieno Kalle! <3

  Sohva on selvästi kasvanut! Pitäkäää varanne, kohta se on niin suuri, että syö kaikki lelut alleen. :(

  Ja hahhaa, hauskat nuo lintuperspektiivikuvat. Pitäisikin yrittää ottaa Kassisesta ja Seposta tuollaiset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalle oli hieno kissa <3

   Onneksi sohvan kasvu keskeytetään, sillä mä olen hankkimassa uuden (onhan tuo päältä jo aivan karmean näköinen). Sitten menee toki Tuikelta hyvä piilotuspaikka kun uudessa on korkea alunen...

   Ehdottomasti Kassisesta ja Seposta lintuperspektiiviä! Nähdään minkä muotoisia he ovat!

   Poista
 3. Oonkin katellu, että Ame on tosi pikkuruinen. Toiset vaan on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ame on sellaista minikokoa. Sellainen minkä voi helposti yhdellä kädellä napata syliin. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sen takia kaikki aina luulee sitä pennuksi.. Sit saa aina sanoa, et kyllä se on ihan jo parivuotias..

   Poista
 5. Ihanaa, että musta on apuja tämän asian selvittämiseen.
  - Pate -

  VastaaPoista