maanantai 29. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen

Me tehtiin pääsiäisen aikaan lomareissu. Vaikka matkustaminen onkin tosi tyhmää, oli perillä kyllä hirmu kivaa. Matka taitettiin tutusti junalla.

Lähijunaa odotellessa oli jännät paikat

Ame ei pidä ääneekkäästä juna-asemasta

Ei niin ollenkaan

Tyhmää

Tuike osaa onneksi olla aika chillisti

Junalla on hyvä puksuttaa

Me saatiin ulkoilla oikein hyvässä ilmassa. Lumetkin oli lähes hävinnyt maasta, joten ei valittamista. Tuikekin oli urhea ja ulkoili useamman kerran. Amen lempparia olivat jo joululta tuttu patteripeti ja jokakesäinen lemppari baden baden. Toki nyt osan päivästä kuisti (missä badenit ovat) oli vielä aika kylmä. Kesällä sitten lisää!

PorrasMuikku

Amen

oma

baden <3

Patteripeti on myös kiva

Ulkoilu oli kyllä kans parasta

Paljon kevään tuoksuja

UrheusMuikku

Jota ilmat suosivat

Oli paljon jännää haisteltavaa

Vaikka välillä iskikin valjasahdistus

Amea ei valjaat ahdistaneet

Mutta hihna kyllä haittasi ajoittain kulkemista

Amella ja Tuikella kävi myös nuori herrasmies kylässä. Tämä samainen herrasmies on kyläillyt aiemminkin ja pitää kovasti kissoista. Ame ja Tuike eivät vaan täysin jaa tätä tunnetta, he kun ovat kovin epäluuloisia alimittaisia ihmisolioita kohden. Ame on kaksikosta rohkeampi ja tyytyy tuijottelemaan kohdetta turvaetäisyyden päästä. Tuike aka musta kissa on huomattavasti ujompi eikä ollenkaan halua tehdä tuttavuutta. Mikä on kovin harmi, sillä musta kissa on nuoren herran mielestä niin kovin kiinnostava ja tälle olisi kiva antaa namia. Tällä kertaa musta kissa jopa tuotuna uskalsi hieman syödä namia samalla kun nuoriherra varovaisesti silitteli. Sitten juostiin taas turvaan piiloon...

Musta kissa ei arvosta

ViherAme

Yhteisiä aktiviteetteja kyylimisestä

Kärpästen pyydystämiseen

Jännintä reissussa kuitenkin taisi olla lähtöpäivän hiirulainen. Ame kun on kyllä jo pidempään haistellut, että talossa on pyörinyt hiiriä, mutta näkynyt niitä ei ole. No lähtöpäivänä istuskeltiin sohvalla, kun kaapin takaa alkoi kuulua rapinaa. No Ame siinä sitten kyttäsi hiirtä, mikä ei kuitenkaan poistunut kaappinsa takaa. Vaan myöhemminpä poistui. En tiedä kuka säikähti eniten, Emäntä, hiiri vai Ame kun Emännän pakkailleissa hiiri hiippailli aivan turhan lähelle. No Emäntä siitä pomppasi kiljaisten ylös lattialta hyyyvin nopeasti hiiren nähdessään. Tämä kiljaisu taasen säikytti sekä hiiren, että Amen. Valitettavasti Ame ei hiirtä lopulta saanut kiinni vaan se jäi Emännän äidin riemuksi. Kuulemma kuitenkin vielä saman päivän aikana tämä (suhteellisen kookas) hiirulainen häädettiin ulos talosta. Ja mikäli mietitte missä Tuike oli tämän episodin ajan, niin hän oli piilossa, sillä oli aavistanut jo, että on lähtöpäivä. Tuike kun ei oikein välitä matkustelusta. Tai no, matkaan lähdöstä eli siitä, että joutuu koppaan..

Siellä se on!

Tule vaan urheasti Ame-tädin luo

Emäntä voi kyllä sanoa, että IC junien ison eläimen paikat on parasta kun on monta boxia

Amen mielestä junat on tyhmiä oli ne minkä nimisiä tahansa

Tuike ei niin välitä kunhan saa olla oman boxin suojassa

10 kommenttia:

  1. Matkailu on kyllä kivaa! Mutta voi harmi, kun typerä ihminen säikähdytti sinun hiiren Ame! - Pepsi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmiset ei kyllä ollenkaan osaa saalistaa. Vaaniessa pitää olla hiljaa eikä kiljua! -Ame

      Poista
  2. Monta asiaa tapahtui teidän pääsiäisenä! Hiiri oli varmaan parasta, mutta matkailu olisi ollut kauheaa. Hyvin ootte selvinneet. - Kassinen ja Seppo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiiri oli kyllä jännä. Matkailu on ihan tyhmää, mutta onneks tietää, että perillä on kivaa. -Ame

      Poista
  3. Reissussa on kiva käydä, mutta kotia on kivempi tulla. Vai miten se meni?
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään olla kotona, mutta on tuollakin kivaa. Siellä on enemmän tilaa juosta. Amen mielestä se on siellä kotona, joten en tiedä mitä se on aina mieltä kun palataan etelään... -Tuike

      Poista
  4. Miten onnistuit ostamaan samalle reissulle junaan kaksi lemmikkipaikkaa? En löytänyt VR:n verkkokaupasta ollenkaan mahdollisuutta maksaa enemmän kuin yhden lemmikkimaksun, puhumattakaan mahdollisuudesta ostaa lemmikille istumapaikka. VR:n touhut menevät kyllä aina yhä sekavampaan suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun ostaa nuo eläinliput niin siihen toki tulee automaattisesti se yksi. Sen ostosivun alareunassa on pudotusvalikko mistä saa valita eläinten määrän (0, 1 tai 2). Vr:n mukaan jos on enemmän kuin kaksi eläintä kolmannelle pitää ostaa oma paikka minkä saa kai halvemmalla (tästä ei ole kokemusta kun mulla on aina vain kaksi).
      Tuo paikka missä me ollaan on Ison eläimen paikka. Sen saa valitsemalla sen paikkatyypiksi (siinä missä voi valita normaalipaikan tai eläinpaikan tai invapaikan tms. siinä on vaihtoehto Iso lemmikkieläin). Ison eläimen paikka ei edes maksa sen enempää mitä normaali lemmikkipaikka. Niitä vain on rajattu määrä per juna. Sen takia me ostetaan liput aina tosi ajoissa (nyt on osa lipuista kesälomalle ostettuna). Pendolinoissa ison lemmikin paikalla on istuimen edessä tyhjää tilaa ja IC junissa on tuo todella kätevä taso istumapaikan vieressä. Sen vuoksi mä suosin IC junia jos liikun kissojen kanssa yksin.

      Poista
    2. No nyt minäkin onnistuin ja sain molempiin suuntiin ison eläimen paikat! Hämäävää on se, että määrän valintaruudun vieressä lukee "aikuinen", se pani epäilemään että saankin vahingossa kaksi lippua ihmisiä varten. Olen aiemmin kulkenut kaksi kissaa yhdessä lootassa, mutta nyt kun kissoja on kolme, pienimmän on määrä mahtua lemmikkireppuun. Kahta boksia olisi vaikea kuljettaa, mutta näin pääsen vielä liikkeelle, kun en ota mitään ylimääräistä tavaraa mukaan.

      Poista
    3. Hyvä että onnistui. :) Se olisi kieltämättä itsellekin halvempaa jos kissat kulkisivat samassa boksissa kun sitten ei menisi kuin yksi eläimaksu. Mutta eipä Ame ja Tuike varmaan kovin hyvin viihtyisi ihan niin lähekkäin. Sillä kehitin itselle tuon "kalja"kärry systeemin asemalle liikkumiseen. Se on onneksi tähän asti toiminut ihan hyvin. Ainoa rajoitus on se, että omat tavarat pitää mahtua rinkkaan jotta saa kunnolla kädet vapaaksi. :D

      Poista