maanantai 11. helmikuuta 2019

Kissavahdin kielikylpy

Ennen kuin huolestutte, meidän blogi ei ole tehnyt kielen vaihdosta. Aamen ja Tuiken viikonloppuvahdin (Emännän vieraillessa Kassisen ja Sepon luona) äidinkieli vain sattuu olemaan se toinen kotimainen, joten me tilattiin raportti kielikylvyksi! Och nu är det dags för ett gästinlägg som av bloggarens önskan skrivs av kattvakten på det andra inhemska, pakkåruåtsi.

Efter några tekniska problem och ett överraskningsbesök i en matbutik på fel sida av kärret anlände kattvakten på fredagkvällen. I stället för att bli bemött av klagomål (som bloggaren först trott) blev kattvakten bemött av två förvånade katter. Ame inspekterade kattvakten och kattvaktens saker (vanligt) medan Tuike var för hungrig och förvånad för att gömma sig under sängen (ovanligt). Kattvakten blev påmind av att a) Ame tycker ännu också att sladdar är trevliga att tugga på och b) Tuike vill gärna hjälpa med att äta rågbröd. Rågbrödsmonstret tyckte dock att kamomillte var en elak och illaluktande uppfinning vilket hjälpte kattvakten att skydda sina smörgåsar från vassa små tänder.

Efter morgonmålet nästa morgon tyckte Tuike hon varit tillräckligt social och gick under sängen för att gömma sig, men efter några timmar var kattgodis tillräckligt lockande för att lura henne att komma fram igen.

Dagarna gick lugnt då Tuike undrade varför kattvakten inte ännu heller gått hem (då hon inte låg under sängen alltså).

Varför är hon ännu också här?

Ame turades om med att vara kelsjuk (tyvärr var det omöjligt att röra katterna så mycket eftersom vintern gör katternas päls lätt statisk vilket kan ha chockerande resultat) och stirra mot ytterdörren och ut igenom fönstren i väntan på att någon intressantare skulle dyka upp. 

Enligt statistiken är någon säkert på väg hem nu…

Ibland skedde undrandet och väntandet också samtidigt.

På söndagen lyckades kattvakten äntligen lista ut hur TVn fungerade. Ame låg och sov i katternas klättertorn en stor del av dagen.

Sluta borra för fan.

Tuike låg i kontorsstolen och tyckte att det måste komma något bättre från TVn än Twilight-filmer.

En katt som varken är Team Edward eller Team Jacob.

Till kattvaktens kvällsrutiner hörde klimpvaskning och toaletten utan tak var under alla tre kvällar den överlägsna vinnaren i klimpduellen, vilket inte var något oväntat. Efter toalettputsningen viftade kattvakten vilt med den gröna lurviga larvleksaken i hopp om att få sova hela natten utan att bli väckt av pigga små bestar innan solen skulle gå upp, en metod som visade sig vara en succé, 10/10 rekommenderas varmt.

På måndag morgon var matskålarna så grundligt putsade att ingen av katterna ville äta morgonmål. Tuike anade ugglor i mossen och i stället för att gömma sig under sängen vaktade hon kattvakten som skulle smita iväg så småningom.

Nå är du på väg nu då?

Kattvakten satt och väntade ett par timmar för att se om maten skulle behöva påfyllning, men det gjorde den inte så kattvakten samlade sitt pick och pack och gled hem till sin egen katthund på isiga vägar.

3 kommenttia:

  1. Ni kan ju byta språk om ni vill! :) Jag följer er också på mitt favoritspråk, och det var kul att läsa om katternas äventyr på svenska. Puss och kram, Ame & Tuike! <3

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Jep jep, ei oikein suju tuo toinen kotimainen allekirjoittaneeltakaan...

      Poista