perjantai 20. joulukuuta 2019

Joulunäytelmä, Luukku 20

Joulukissalan erilainen joulu, osa 20

Kuvan voit klikata suuremmaksi

Joulupallon räsähdys havahdutti pentuja katselleen Joulupukkissa Rosaruksen ja tämä siirtyi tonttukisu Maximuksen ja noitaoppilas Harmistuksen luo.

“Mitä täällä tapahtui, ei kai kehenkään sattunut…” Joulupukkissa Rosarus aloitti kunnes näki maassa rikkinäisen joulupallon.
“Minun joulupalloni! Miten näin pääsi käymään?” hän kysyi hieman järkyttyneenä.
“Olen pahoillani..” aloitti noitaoppilas Harmistus, mutta hänen sanomisensa kesken kun  Maximus naukui:
“Harmistus pudotti sen kun minä heitin sen hänelle.” sanoi tonttukisu Maximus nopeasti.

Harmistus jäi tuijottamaan Maximusta epäuskon vallassa eikä saanut sanaa suustaan.
“Vai niin siinä kävi. No vahinkoja sattuu kaikille. Tärkeintä on oppia niistä vahingoista mitä käy. Olethan jatkossa varovaisempi, että tällaisia ei käy uudelleen. Samat sanat sinulle Maximus, helposti rikkoutuvia asioita ei pitäisi heitellä.” sanoi Joulupukkissa Rosarus rauhallisesti.
“Kyllä Joulupukkissa Rosarus.” sanoivat Maximus ja Harmistus yhteen ääneen.
Harmistus jatkoi koristelua Maximuksen kanssa vielä hetken aikaa mutta  naukui sitten: “Minulla onkin tässä jo kiire jatkamaan noitaharjoituksia” ja sitten Harmistus kiiruhti pois Joulukissalasta.

Matkalla kotiin Harmistus oli kovin turhautunut siitä miten Maximus saattoi laittaa vahingon hänen syykseen. Hänhän sen pallon heitti vaikka minä olin varoittanut siinä käyvän huonosti! Sentään hän myönsi heittämisen, mutta silti laittoi syyn minun niskaani, tuskaili Harmistus mielessään.

Tämän tapauksen jälkeen Harmistuksen ja Maximuksen välitä muuttuivat etäisiksi. Harmistus ei suoraan kertonut Maximukselle kuinka turhautunut oli vaan sanoi keskittyvänsä nyt noitaopintoihinsa, jolloin yhteistä aikaa ei löytynyt.

Vaan Harmistus ei unohtanut tätä sattumusta. Hän jäi hautomaan sitä kunnes viimein näki tilaisuutensa näpäyttää takaisin kun Rosarus oli ensimmäistä joulua pois Joulukissalasta. Harmistus kunnioitti Joulupukki Rosarusta suuresti eikä olisi halunnut tehdä mitään, mikä olisi häirinnyt häntä.


Rooleissa:

Tassulinnan Max on tonttukisu Maximus
Harmi (Harmless.cat) on noitaoppilas Harmistus
Rosa (Moccajarosa) on Joulupukkissa Rosarus
Naukulan kerhon Namu on tonttukisu Namutus
Pikkukissa & Piipittäjän Ame on tonttuoppilas Ametus
Kiskattien Eddie on tonttuoppilas Eddieus

Upeasta taustataiteesta vastaa kuvittaja Johanna K. jozzujun

1 kommentti: